Rączna
= menu

Szanowne Władze Ruchu Narodowego,

Chciałbym skierować do Was kilka słów otwartego listu, aby wyrazić swoje zdanie i uczucia w związku z ostatnimi wydarzeniami. Od samego początku mojego zaangażowania w Ruch Narodowy wyrażałem chęć udziału w Wyborach Samorządowych. Byłem przekonany, że macie jasno określone zasady i plany dotyczące udziału naszej partii w tych wyborach. Dziś jednak jestem głęboko zaniepokojony sytuacją, która się wytworzyła.

Okazuje się, że Ruch Narodowy nie zamierza wystawiać komitetu wyborczego w Wyborach Samorządowych w mojej miejscowości Rączna. Jest to informacja, która dla mnie jest trudna do zaakceptowania, ponieważ byłem przekonany, że nasza partia działa w sposób zorganizowany i transparentny. Moje zaufanie do Ruchu Narodowego opierało się na przekonaniu, że działacie zgodnie z wartościami i zasadami, które wyznajemy.

Jednakże obecna sytuacja skłania mnie do rozważenia swojego zaangażowania w Ruch Narodowy. Kiedy przystępowałem do partii, miałem nadzieję, że będę miał możliwość aktywnego udziału w procesie politycznym, w tym w Wyborach Samorządowych. Teraz, kiedy ta możliwość okazuje się być niewielka lub wręcz niemożliwa, muszę się zastanowić nad swoją przyszłością w Ruchu Narodowym.

Jako członek Ruchu Narodowego, czułem dumę i zaangażowanie w nasze wspólne cele. Jednakże, aby kontynuować tę drogę, potrzebuję pewności, że nasza partia działa zgodnie z ustalonymi zasadami i planami. W obliczu obecnych wydarzeń, muszę rozważyć inne opcje i możliwości.

W związku z powyższym, chciałbym zgłosić swój rozważny protest i apelować do Was o przemyślenie tej sytuacji. Mam nadzieję, że możemy wspólnie znaleźć rozwiązanie, które będzie zgodne z naszymi wartościami i zasobami. Jednakże, jeśli nie zostaną podjęte kroki w celu wyjaśnienia tej sytuacji i zabezpieczenia naszych celów politycznych, będę zmuszony rozważyć wystąpienie z Ruchu Narodowego oraz usunięcie wszystkich materiałów związanych z partią.

Mam nadzieję, że uda nam się znaleźć wspólne rozwiązanie i przywrócić spójność w naszych działaniach. Dla dobra naszej partii i naszych wspólnych celów, apeluję o uczciwą i otwartą dyskusję na ten temat.

Z poważaniem,
Piotr Lach